Jak na čištění brýlí?

10 RAD A TIPŮ JAK SE SPRÁVNĚ STARAT O BRÝLE
Dali jsme dohromady malý návod, který Ti prozradí jak postupovat při čištění a manipulaci s Muscaty.
Jde o pár jednoduchých rad, které pomohou brýle udržet v kondici.

Co se jednou naučíš, později jako když najdeš!
A to platí i při zacházení s brýlemi. Jelikož máme každý určitou rutinu, je důležité vypracovat si správné návyky hned po zakoupení obrouček. Špatnou péčí totiž akorát krátíš jejich životnost. Například nepravidelné, silné a intenzivní čištění může způsobit nevratné škody.

1 #TipMUSCAT: 

Při čištění brýlí dbej na jemné zacházení. Je lepší brýle čistit častěji a s citem.

Brýle: Ella Gold/Brown Marble

Jedno z dalších cliché v rámci čištění brýlí je mastná skla utírat pomocí košile či kapesníku. Tomu u nás říkáme jasná #NoGoZóna!

2 #TipMUSCAT:

Je velmi důležité Muscaty čistit pouze pomocí hadříku z mikrovlákna, který je na každodenní údržbu ideální. Hadřík určen speciálně pro tyto účely jsi dostal/a v pouzdře s brýlemi při nákupu. 

 

3 #TipMUSCAT:

Brýle uchovávej v MUSCAT pouzdře, pokud je zrovna nemáš na obličeji - vyhneš se tak poškrábání skel, ohnutým nožičkám apod. Pevné pouzdro Tvé Muscaty ochrání v batohu, kabelce, ale i kdekoliv jinde bude potřeba! Pokud potřebuješ nové, lze jej koupit spolu s hadříkem za 399 Kč zde >>> OMRKNI POUZDRO

 

 

Brýle: Ellis Dark Havana

Nezapomínej, že brýle nelze čistit jen pomocí hadříku na sucho. Tak by se pouze vetřel prach do brýlové čočky a to určitě nechceme. Obyčejná voda Ti také od větších nečistot a mastných fleků nepomůže, to chce určitě něco silnějšího!

4 #TipMUSCAT:
Nečisti brýle na sucho! Používej tekutinu vyrobenou speciálně na čištění brýlí - bez chemických látek, které by je mohly poškodit.

5 #TipMUSCAT: 
Při čištění brýlí používej přípravky, které jsou k tomu určené. Pro dokonalé a jednoduché vyčistění skel a obrouček u nás zakoupíš malý a velký čistící set - ideální pro Tvé Muscaty s antireflexními skly, ale i ostatní brýlové čočky, kamery, telefony.  Omrkni všechny čistící sety zde >>> MRKNI NA TO

 

 

V zimě se brýle často mlží a pokud máš na obličeji roušku či respirátor, platí to dvojnásob.
Nicméně i pro takové případy máme řešení! Vyzkoušej náš hadřík Antifog a rozluč se s rozmazanými vyhlídkami! Hadřík proti zamlženým čočkám koupíš za 299 Kč zde >>> PRO HADŘÍK

6 #TipMUSCAT:

Na zamlžená brýlová skla používej hadřík ANTIFOG

Co dělat, když se mi brýle ušpinily a jsem mimo dům?
Hlavně zachovat klid! Vždy je lepší vyčkat, než záhy použít např. agresivní čistící prostředky s amoniakem či alkoholem. V ideálním případě zkusit vyhledat optiku či oftamologa a požádat o vyčištění brýlí. Počet míst, kde Ti brýle vyčistí pomocí ultrazvuku, se neustále zvyšuje!

7 #TipMUSCAT:
Pokud nemohu brýle řádně vyčistit, vyhledám nejbližší optiku a svěřím své brýle do rukou odborníkovi.

 

 

Ke správnému zacházení s brýlemi patří i opatrná manipulace s obroučkami. Při nasazování a sundávání brýlí používej obě ruce. Zabráníš tak pokřivení obrouček či vylomení stranic.
V dlouhodobém měřítku k takovému poničení může opravdu dojít - při nasazování a sundávání brýlí vždy jen jednou rukou.

8 #TipMUSCAT:

Při nasazování/sundávání brýlí používej obě ruce.

Je důležité zmínit neblahý vliv vysokých teplot. Nevystavuj své Muscaty zbytečně místům, jako je paluba auta apod., kde teploty často šplhají do neúměrných výšin.

 

9 #TipMUSCAT:

Pozor na vysoké teploty!

 

 

Brýle shora: Grant Navy, Ellis Champagne

V neposlední řadě nezapomínej na to, že brýlové obroučky a skla nejsou nejlepšími kámoši s leptavými přípravky jako je lak na vlasy, některé čistící prostředky apod. Při styku s takovými látkami může dojít k odbarvení obrouček, nebo dokonce k poničení skel! 

10 #TipMUSCAT:

Nevystavuj brýle leptavým látkám.

Potřebuješ poradit s brýlemi a jejich vyčištěním? 

Kontaktuj nás zde nebo na Facebooku či Instagramu a my Ti rádi pomůžeme!

 

← Starší příspěvek Novější příspěvek →

Muscat Blog

RSS

Proč byste měli nosit sluneční brýle i v zimě?

Od Pawel Porucznik

Zimní měsíce se mohou na první pohled zdát méně slunečné, to však neznamená, že byste měli nechat sluneční brýle doma. Ochrana Vaších očí je stejně...

Čtěte více

Čas na letní lásku!

Od Lu Moc

Zamiluj se do nové kolekce s námi. Nová kolekce - Tvoje letní láska. Vychutnej si každý hřejivý paprsek ve stylu. Nová kolekce slunečních brýlí je...

Čtěte více